DOLAR: 32.3 TL
EURO: 35.2 TL

Gri muhabbet kuşu

8 yıl önce
3.632 kez görüntülendi

Gri muhabbet kuşu

Gri muhabbet kuşu

Gri muhabbet kuşunun, sadece genetik zeminde ayırt edilebilen iki formu vardı. Şimdilerde, 1930’lu yıllarda Avustralya’da ortaya çıkan baskın olan form hâla yaşamını sürdürmektedir. Ingiltere’deki diğer ayrı zayıf mutasyon 1933 yılında ilk kez ortaya çıkmıştır. Fakat popülaritesi, yavaş hızla çoğalmaları ile 1940 yılında nesli tükenmiştir.

ÜREME Bu kuşun üremesi muhabbet kuşlarınınkilere benzer.Bir sergi damızlığı yetiştirmeyi planlıyorsanız; çok sayıda aşağı düzeyde kuşu barındırmaktansa, az sayıda yüksek kalitede çifti barındırmak en iyisidir. Çiftlere folluk temin edin, sağlıklı olması ve neslini devam ettirebilmesi için yeterli büyüklükte alan sağlayın. Bu kuşun renk uyumu, onun yaygınlaştırılmasını sağlamıştır. Etkileyici bir sarı suratlı, bir tarçın, ve bir beyaz kanatlı opal formu elde edilebilir. Gri muhabbet kuşu aslen mavi serisi bir kuştur. Açık yeşil muhabbet kuşu melezleştirildiğinde yavrular, gri yeşil o-lur. Bunlar zeytin muhabbet kuşuna benzer, fakat koyu maviye oranla siyah kuyruk tüyleri ile kolayca farkedilir.

GÖZLER Çoğu erişkin muhabbet kuşunda olduğu gibi, gözün bebeğini çevreleyen beyaz bir irisi vardır.
BAŞ İri baş sergi muhabbetlerinin tipik bir özelliğidir. Çoğunlukla sergi kuşları ev veya kuşhane kuşlarından daha iridir.

MASKE Bu kuşun maskesi iyi yerleştirilmiş nokta serileri ile işaretleri vurgulamak için kısaltılmıştır.

AYAKLAR Ayaklardaki gri renk kuşun tüm güzelliğini arttırır.
BESLENME VE BARINMA Bu Kuşlara düzenli olarak muhabbet kuşu diyeti verin. Şovlardan önce havuç vermeyin, havuç suyu, yüz tüylerini boyayabilir. Gruplar halinde yaşamaktan hoşlanır. Bir kere iklime alıştırıldığında, bütün yıl boyunca dış kuşhanede yaşayacak kadar dayanıklı olur. Sıcak bir barınak sağlanırsa ekstradan ısıtmaya ihtiyaç duymaz. Soğuk havalarda üretmeye çalışırsanız, bu ısıtma gerekebilir.

özellikleri
BOY: 18 cm.

ORTALAMA ÖMÜR: 7 yıl. CİNSİYET: Dişilerin kahverengi vardır.

ÜREME: Kuluçka 18 gün sürer; tüylenme 35 gün sonra olur.

GENÇ KUŞLAR: Siyah gözlerde yaz halka yoktur; daha küçük maskesi vardır, ve çizgili alırı cereye ulaşır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Yukarı Çık